Diabetessmycken.se

Elin Andersson ligger bakom den nyöppnade webbutiken diabetessmycken.se. Elin har själv diabetes och tanken var att skapa en hemsida där man enkelt kunde hitta snygga, roliga och finurliga smycken för människor med diabetes, men även smycken som passar alla.

I webbutiken finns många glittrande, färgglada och unika smycken. Det finns även en avdelning som är avsedd för oss med diabetes, med smycken som informerar andra om sjukdomen, säger Elin.

Affärsidén är att sälja snygga och roliga smycken och att göra det enkelt för dem som har diabetes att hitta smycken som informerar om sjukdomen. Elin har även valt att ge 5 % av försäljningsintäkterna till diabetesforskningen genom Diabetesfonden.  

Här klickar du för att komma till diabetessmycken.se.


Elin berättar om sin diabetes

Det var under hösten 2010, när Elin studerade till musiklärare i Göteborg som hon fick diagnosen diabetes typ 1. Hon hade börjat tappa vikt och var så otroligt törstig efter vatten. Till en början tänkte hon inte så mycket på det men blev snart riktigt orolig och sökte sig till vårdcentralen. 

Där tog de några blodprov och efter några minuters väntan och mycket nervositet tittade sköterskan upp på henne och frågade: ”Har du diabetes?”. Inne hos läkaren sa de att hon troligen fått diabetes typ 1 och att hon skulle behöva åka direkt till sjukhuset. 

Elin, som idag är 24 år, studerar till Musik & Eventarrangör på Campus Nyköping och driver diabetessmycken.se vid sidan av. Hon säger att hon fått bra stöd från sjukhuset med underbara sjuksköterskor och dietister som hjälper till och svarar på alla frågor. Idag tycker hon att det fungerar riktigt bra. 

Innan jag blev diagnostiserad med diabetes visste jag själv väldigt lite om sjukdomen och upplever idag att många är på samma nivå som jag var, trots att det är en väldigt vanlig sjukdom i Sverige, säger Elin. Därför vill jag bidra till att öka informationsspridningen och skänka pengar till forskning så att sjukdomen en vacker dag kan försvinna, fortsätter hon.